Conversem amb Elisabet Baurier

L’Elisabet Baurier és mare, creativa i escriptora. L’any 2009, juntament amb el seu germà Antoni, van crear l’editorial Vabau. Des d’aleshores fins a l’actualitat, han donat vida a animals fenomenals, conills despistats i girafes camacurtes. Tots els seus contes i ninots són reciclats. En el marc de la Setmana de Sant Jordi 2023, els nens i les nenes d’elpetitmiquel han conversat amb l’Elisabet sobre contes i escriptura.

Com explicaries la teva professió?

Bàsicament em dedico a explicar històries a través de les paraules. De la mateixa manera que es pot explicar una història dibuixant, cantant o a través de la dansa, jo utilitzo l’expressió escrita per transmetre històries als infants.

Quant temps fa que t’hi dediques? 

L’editorial Vabau existeix des del 2009, encara que jo he escrit des de sempre.

Quin consell ens donaries?

Que llegiu molt! Llegir t’obre la ment i et porta a descobrir personatges i aventures increïbles. També t’ajuda a imaginar i a trobar arguments per crear les teves pròpies històries. 

Quan algú em diu que no li agrada llegir sempre responc que és perquè encara no ha trobat els seus llibres idonis. Si comenceu un llibre i no us enganxa proveu-ho amb un altre, segur que hi ha una aventura que us atraparà i us despertarà el “cuquet” per seguir llegint.

Què és el més interessant i motivador per tu? Allò que valores més en positiu.

Em resulta molt gratificant quan algú em diu que li ha agradat un dels contes que jo he escrit. Saber que hi ha persones que han dedicat una estoneta a llegir els contes i que s’ho han passat bé dona sentit a la meva feina.

Què et suposa un repte? Algunes dificultats.

Potser el més difícil és definir exactament els arguments i trobar les paraules exactes per escriure’ls. Hi ha tantes possibles històries i tantes paraules per utilitzar que a vegades sintetitzar em resulta complicat, però és obligatori fer-ho. Cal escriure, esborrar, tornar a escriure i tornar a esborrar les vegades que faci falta fins que el conte queda llest.

Com vius el Sant Jordi? T’emociona?

Que a Catalunya tinguem una diada dedicada als llibres em sembla meravellós! És emocionant i enriquidor saber quins llibres han rebut o comprat les persones del meu voltant. Així agafo idees!

M’ha agradat molt poder col·laborar amb aquest esdeveniment de l’escola.

Gràcies per convidar-me!