Tradició

Sé que podré crear

Sovint s’associa la creativitat a una capacitat innata que alguns posseeixen i d’altres no. La majoria de nosaltres admirem les persones que destaquen en algun àmbit creatiu, pensant que Picasso i Sonia Delaunay, Oscar Wilde i Víctor Català (Caterina Albert) o Leonard Bernstein i Amy Beach pintaven, escrivien i componien perquè els déus els havien tocat amb la seva gràcia. La veritat, però, és que aquests i d’altres genis artístics tenen en comú un fet: tots i totes van creure en el seu talent, el van cultivar i van buscar la manera de gaudir del treball que exigeix una obra artística”(1).

Tots els éssers humans estem dotats de creativitat. I un bon exemple n’és el tradicional llibre de Sant Jordi, creat pels alumnes de totes les edats de la nostra escola i que recull tipologies molt diverses de treballs. Des de les produccions de P3 fins a les de 2n de Batxillerat. Com cada any, coincidint amb la celebració del 23 d’abril, tenim el plaer de presentar un nou llibre de Sant Jordi, que aquest 2022, glossa sobre la creativitat. Les professores Marta Borrós Plans i Mònica Vallín Blanco ens recorden la necessitat d’entrenar la creativitat i de no de perdre mai la fe en la pròpia creativitat. I posen en valor el paper de la literatura per incentivar aquesta aptitud. La literatura ens obre mons interiors i paisatges desconeguts capaços d’estimular la creativitat.

Cada any, amb motiu de Sant Jordi i de la Setmana de la Poesia, el Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic publica un llibre que juntament amb el Certamen literari ja ha esdevingut una tradició a la nostra escola.


(1) Col·legi Sant Miquel dels Sants. A l’horitzó hi neix més que una illa. Sant Jordi 2022. Publicacions del Col·legi Sant Miquel. 2022. p. 13-15.