Tradició

Des de sempre la literatura ha estat atenta als signes dels temps. Les paraules han servit a homes i dones per dir les passions que els condueixen a la felicitat o a la destrucció, les inquietuds que els aclaparen o la solitud que els arrossega al fons. Han explicat l’horror de les guerres i la destrucció, els somnis absorbents d’ambició i de poder, la por constant a morir i l’anhel irreprimible d’aferrar-se a la vida. Han reflexionat sobre el sentit del temps, de la vida que passa, de la fragilitat i vulnerabilitat de les coses, del misteri de la divinitat i de les grans preocupacions de la humanitat. La literatura ens porta de l’existència a l’essència de tot. 

Un any més tenim el plaer de presentar un nou llibre de Sant Jordi. Un llibre creat pels alumnes de totes les edats de la nostra escola i que recull tipologies molt diverses de treballs. Des de les produccions de P3 fins a les de 2n de Batxillerat. I aquí és on recau la meravella d’aquest llibre, tothom hi participa en la seva mesura. Perquè no hem d’oblidar mai que les paraules i les imatges ens obren un món de pensament i diversió des de ben petits.

Tot just fa un any les professores de secundària i batxillerat al nostre Col·legi, Sílvia Caballeria i Carme Codina, ens presentaven el llibre de Sant Jordi en un moment convuls, inimaginable només uns mesos enrere. Aquest any, és el torn de Marta del Castillo i Laura Oliva, mestres d’infantil i primària d’elpetitmiquel. Tenen la mirada posada en el futur i en els canvis que ens ha portat la pandèmia, entre els quals destaquen valorar molt més la lectura i la cultura en general.

Cada any, amb motiu de Sant Jordi i de la Setmana de la Poesia, el Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic publica un llibre que juntament amb el Certamen literari ha esdevingut una tradició a la nostra escola.