Recomanacions lectores

Benvinguts a la Setmana de la Poesia d’elpetitmiquel!

Us convidem a explorar les recomanacions especials de contes que mare i filla ens han compartit, sumant-se a la proposta d’elpetitmiquel de la Setmana de la Poesia. Escolteu i gaudiu de la selecció d3e contes que ens recomanen la Isolda i la seva mare.

Eli Pujol, mare de l’Isolda V. P. d’elpetitmiquel
  • Per a infantil (tot i que pot agradar a moltes edats): la col·lecció Veig, veig! (Combel) de Cristina Losantos. Consta de dos volums: La ciutat i Els oficis. Llibres d’imatges, de gran format, per mirar i remirar, descobrir escenes quotidianes, trobar personatges que es repeteixen, connexions entre escenes, etc.
  • Per a una mica més grans (5-10 anys): Un metre d’història de metre i La lletra que tot ho canvia tots dos de Ramon Besora i il·lustracions d’Albert Asensio de l’editorial Meraki.  El primer, un desplegable amb un text breu. El segon, un llibre de poesia-joc que va rebre el darrer Premi Serra d’Or de llibre per a infants. Un artista és… (Joventut) de Marta Ardite i il·lustracions de Mercè Galí, que vol acostar als infants la figura de l’artista, combinant textos breus i imatges suggeridores.
  • Per a lectors que llegeixen amb seguretat: el còmic Molly, Wind. Bibliotecàries a cavall (Astronave) de Catalina González i Toni Galmés, basat en una història real. Un nou títol de la divertida col·lecció Germanes Crostó. Agència d’investigació. El misteri de la casa de la por (Bambú), amb textos d’Anna Cabeza i il·lustracions de Gustavo Roldán.
  • Llibres de poesia per a infants i joves: Joan Salvat-Papasseit. Petits poemes (el Cep i la Nansa) de Pep Molist i Christian Inaraja que ens apropa la figura i l’obra del poeta, a propòsit de la commemoració del centenari de la seva mort. Poebèsties (Animallibres) de Marc Donat és un llibre de poemes divertits amb il·lustracions de Lluís Farré. Petits poemes de casa de Salvador Comelles(Kalandraka). Els poemes de la Lola. Recull de poemes de Lola Casas (El Cep i la Nansa).
  • Llibre de coneixements per a infants i joves: Una ciutat a Mart (Joventut) de Guillem Anglada, Miquel Sureda i Sheddad Kaid-Salah i il·lustrat per Eduard Altarriba és un àlbum informatiu molt rigorós, amb textos, imatges i infografies que detallen totes les característiques de Mart o com s’hi podria viure (Premi Serra d’Or en la categoria de llibre de coneixements 2024).

 “Esperem que tots plegats ajudem a promoure la lectura!”
Vanesa Amat. Mare de l’Alguer V. A. d’elpetimiquel